Na turnaji v Mladé Boleslavi čekal na mladé basketbalisty jako první tým Vrchlabí.

Pro Slavii to byl zápas po delší době, nicméně neznamenalo to, že byla na turnaj nepřipravena. „Pilně jsme trénovali, takže jsem o náš výkon neměla obavy,“ řekla trenérka Lukačková.

Do zápasu vstoupila Slavia zodpovědně a od začátku se chytila vedení, které dokázala udržet až do samého konce, o čemž svědčí konečný výsledek 51:36.

„Každý hráč v týmu má své přednosti a v tomto zápase ukázali, že je dokážou naplno využít,“ byla ráda Lukačková.

Druhý zápas byl s domácí Pastelkou, který byl dle předpokladů velmi náročný. „V tomto zápase jsme měli resty v obraně, které se odrazily v prohru s výsledkem 26:37,“ dodala trenérka.

Už s novými pokyny, které mířily primárně k obraně, a povzbuzením šla Slavia do posledního utkání turnaje. V tom vyhrála nad HB 40:15, a tak skončila v turnaji na druhém místě.

„Musím moc pochválit všechny hráče, jak nastoupili do posledního utkání. Vzali to zodpovědně, a hlavně se dokázali ponaučit z chyb předešlého zápasu, a to je za mě nejdůležitější,“ měla ze svých svěřenců radost trenérka.

Ta také nezapomněla poděkovat všem rodičům, kteří na turnaji byli. „I když to nebyl domácí turnaj, tak moc děkuji rodičům, kteří nás přijeli podpořit a dokázali vytvořit užasnout atmosféru,“ uzavřela.