Kromě ženského áčka se na scénu po vánoční pouze vrátila také kategorie Šmoulinky. Děti se tak opět musely dostávat do zápasového tempa.

“Po Vánoční pauze jsme měly s dětmi pouze dva tréninky na to se vrátit do basketbalového režimu, v úvodu nás čekal tým Wizards,” komentovala první duel v novém roce Eliška Žílová.

Celý průběh utkání byl velice vyrovnaný a oba soupeři se přetahovali o těsné vedení.

V posledních minutách se děti semkly a začaly neskutečně pracovat v obraně. A díky týmové podpoře a proměnění finálního koše s faulem jsme otevřeli turnaj výhrou,” pochvaluje si výkon svých svěřenců a svěřenkyň červenobílá trenérka. Nejlepším hráčem zápasu byl vyhlášen Sam Časar.

Po těsné výhře nad Wizards vyzvalo BLK v druhém duelu Pelhřimov. V tomto zápase však Slavia nedokázala navázat na srdnatý výkon z úvodu turnaje.

“Štěstí proměněných košů z prvního zápasu nás bohužel opustilo a následné chyby v obraně vedly k porážce,” vysvětluje kapitánka ženského áčka. Nejlepším hráčem zápasu byl vyhlášen Šimon Indra.

Podobný průběh utkání byl k vidění také proti Lomnici, která přijela ve velice silném složení.

“Chvíli jsme s Lomnicí drželi krok, poté si vytvořili desetibodový náskok, který drželi po zbytek utkání. I přes veškerou snahu a skvělé výkony našich baskeťáků, jsme nedokázali náskok stáhnout,” ukončuje Žílová na závěr. Nejlepším hráčem zápasu byla vyhlášena Karolínka Časarová.

Děti zaslouží obrovskou pochvalu, za týmového ducha a neustálé pokroky, které jsou každým turnajem větší a větší.