Říčany - BLK 36:34

Na úvod turnaje v Kladně čekal BLK celek z Říčan. "Počáteční nervozita z nás opadla během několika minut. První poločas jsme se nemohli na hřišti moc najít a ztráceli jsme spoustu míčů." Ačkoliv se zápas nevyvíjel z pohledu Slavie dobře, po změně stran nastalo výrazné zlepšení. "Druhý poločas se ukázal týmový duch, ale i za obrovské podpory rodičů a vzájemnému fandění hráčů jsme zápas nakonec prohráli o jediný koš," uzavírá hodnocení prvního zápasu Eliška Žílová.

Kladno - BLK 26:22

Oproti tomu druhé utkání připomínalo zcela opačný obraz hry. Hráčky a hráči z BLK do zápasu vlétli ve velkém stylu. "V prvním poločase jsme hráli krásnou kolektivní hru a dokonce se tam objevily i náznaky různých kombinací, jako například hoď a běž," pokračuje kapitánka ženského áčka.

Zápas navzdory dobře rozehranému průběhu nevyšel zcela podle představ a Pražané tak ani tentokrát na výhru nedosáhli. "Ve druhém poločase na nás padla deka a strach z desetibodového vedení. Bohužel soupeř postupně navyšoval vedení a my jsme nebyli schopni to zastavit," uvědomuje si třiadvacetiletá trenérka.

BLK - 6.ZŠ 26:44

V závěrečném střetu čekal na Slavii favorit a druhý kladenský tým - 6.ZŠ. Navzdory porážce vidí Žílová i mnoho pozitiv. "Všichni se k zápasu postavili skvěle a i přes náskok soupeře, který se postupně navyšoval, děti neztratily bojovnost a snahu vyhrát."

Zápal pro hru byl na straně červenobílých velký, hlavní problém slávistického neúspěchu se však nacházel jinde. "Bohužel nás ve všech zápasech trápilo nedávání vyložených šancí," zakončuje Eliška Žílová.

Všichni hráči si zaslouží velkou pochvalu za bojovnost a nasazení, které na Šmoulince ukázali. Tímto děkujeme i rodičům, kteří nás podpořili a vedli děti k nejlepší výkonům