Úplně prvním zápasem přípravky BLK bylo střetnutí s Jižními Supy. Slavia toto utkání zvládla poměrem 52:44, čímž skvěle vstoupila do sezony.

„Byl to pro děti první zapas vůbec,“ hodnotila po prvním zápase trenérka Petra Čípková, která se v roli trenérky také představila poprvé. „Na dětech byla vidět nervozita, ale také nadšení, že si konečně zahrají opravdový zápas, a ne pouze tréninkové utkání.“

A jak utkání, jehož nejlepším hráčem byl vyhlášen Tomáš Linhart, pohledem trenérky probíhalo? „Vstup do zápasu jsme měli výborný. Hned v úvodu jsme si vypracovali desetibodový náskok, který jsme drželi až do poločasu. Supi se ale nevzdali a postupně zápas otočili. V dramatické koncovce jsme nakonec předvedli vyšší kvalitu a zaslouženě jsme vyhráli,“ byla ráda Čípková. Ta nezapomněla pochválit všechny zúčastněné: „Dětem patří má velká poklona, jak k zapasu přistoupily, navzájem se podporovaly a vytvořily bouřlivou atmosféru. Velké díky patří také rodičům!

Po přípravě následovaly dva ostré zápasy v rámci Šmoulinka Cupu, a to s poloviční úspěšností. Vstup do sezony Slavii vyšel, když o čtyři body porazila Vyšehrad 26:22.

Velké díky patří rodičům za vytvoření skvělé atmosféry


Na mladých slávistech byla vidět velká chuť a energie, což se projevilo v úvodní první čtvrtině v prospěch BLK 12:2. Vyšehrad nicméně do další části zápasu nasadil vyšší hráče, což se odrazilo také na hře i skóre, které bylo rázem otočeno.

Po změně stran chytla Slavia druhý dech a našla recept na ubránění nejproduktivnějšího hráče Vyšehradu. Vidět byl v tomto ohledu Samuel Časar, který hráče prakticky vymazal ze hry, za což si zasloužil ocenění nejlepšího hráče zápasu, jelikož přidal i ofenzivní nadstavbu. V dramatické koncovce pak byli mladí slávisté opět lepší.

Na výhru však nenavázali, jelikož ve druhém zápase padli 30:38, a to v rámci odvety z přípravy proti Supům. Utkání následovalo hned po skončení zápasu s Vyšehradem a Supi hráli ve velmi obměněné sestavě. Už od začátku udávali tempo zápasu a Slavia v poločase ztrácela o 16 bodů. I tak ale posbírala zbytky sil a dokázala stáhnout zápas na konečné skóre 38:30.

„Velké díky patří opět rodičům za vytvoření skvělé atmosféry. A především našim Šmoulům a Šmoulinkám, kteří dnes na palubovce nechali vše,“ chválila všechny, kdo se na turnaji podíleli, Čípková. „Také bych chtěla poděkovat Vyšehradu za skvělou organizaci, odměny pro děti. Budeme se těšit 5. listopadu u nás v SA Rokytka.“